24 april 2020

Terugblik online informatiebijeenkomst

Terugblik online informatiebijeenkomst

Terugblik online informatiebijeenkomst

Op donderdagavond 23 april vond via het YouTube-kanaal van Groningen Spoorzone een online informatiebijeenkomst plaats over de grootschalige werkzaamheden aan en rond het spoor, waarmee vandaag gestart wordt.  

Online informatiebijeenkomst

Na een kort welkomstwoord kregen de belangstellenden enkele videopresentaties te zien over de verschillende werkzaamheden die tussen vrijdag 24 april en woensdag 3 juni worden uitgevoerd. Daarnaast konden zij via een chat vragen stellen aan drie omgevingsmanagers, die deze vragen live beantwoordden.

Heeft u de online bijeenkomst gemist? Via deze link kunt u hem alsnog bekijken.

Corona-maatregelen

Oorspronkelijk stond een informatiebijeenkomst in de Puddingfabriek op de planning, maar vanwege de coronamaatregelen kon deze niet doorgaan. Daarom werd besloten de bijeenkomst digitaal te laten plaatsvinden.

Werkzaamheden

De bijeenkomst stond in het teken van de grootschalige werkzaamheden die van vrijdag 24 april tot en met woensdag 3 juni tussen station Groningen en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren plaatsvinden. Er komt een extra vierde spoor en bestaande sporen worden vernieuwd. Verder vinden er werkzaamheden plaats op en rond de stations Groningen en Groningen Europapark. Ook wordt het nieuwe opstelterrein klaargemaakt voor ingebruikname in juni. Van 6 mei tot en met 3 juni rijden er geen treinen, zodat de aannemers veilig kunnen werken.