20 februari 2023

Rioleringswerkzaamheden Viaductstraat

Rioleringswerkzaamheden Viaductstraat

Vanaf maandag 20 februari tot en met vrijdag 14 april wordt er aan het begin van de Viaductstraat aan de zijde van de Blauwe Brug gewerkt aan de riolering. De riolering wordt een stuk opgeschoven, om in de toekomst de bouw van de busonderdoorgang mogelijk te maken.

De werkzaamheden zorgen voor lichte geluidshinder door het mini-kraantje dat wordt ingezet. Daarnaast is de Viaductstraat in deze periode alleen toegankelijk via de Driehovenstraat, ter hoogte van de Puddingfabriek. Het is dus niet mogelijk vanuit de Viaductstraat richting de Blauwe Brug te lopen. Wel blijft de Blauwe Brug toegankelijk vanaf de Achterweg. Deze werkzaamheden zorgen voor extra verkeersdrukte in de omgeving. Het bouwverkeer rijdt over de openbare weg naar het bouwterrein.

Minder ruimte voor fietsparkeren

In de week van 20 februari start aannemer Strukton met het inrichten van het werkterrein. Daarvoor worden twee fietsenstallingen verwijderd en twee lichtmasten afgekoppeld. Vanaf dat moment is er geen doorgang meer mogelijk vanaf de Viaductstraat naar de Blauwe Brug.