29 februari 2024

Kunstwerk Gabriel Lester op hoofdstation Groningen

Kunstwerk Gabriel Lester op hoofdstation Groningen

Deze week bereikten we een heel speciale mijlpaal. Op hoofdstation Groningen is een begin gemaakt met het aanbrengen van een prachtig kunstwerk in het metselwerk in de reizigerspassage. Strukton heeft dit gecreëerd samen met kunstenaar Gabriel Lester. Een speciale ontmoeting tussen techniek en kunst. Het Groningse ommeland wordt zichtbaar in dit bijzondere kunstwerk.

Het aangeboden kunstwerk is geïnspireerd op de vergezichten in het Groningse ommeland. De wolkendekken die je daar vindt, zie je terug in het werk van Lester. Met een speciale techniek is dit tot stand gekomen. Door stenen tijdens het metselen met een aantal graden gedraaid te plaatsen, ontstaat een patroon van een wolkendek.

Gabriel Lester is een vermaard kunstenaar met wereldwijd tentoonstellingen in diverse steden. Zijn werk is of was te bewonderen in onder meer New York, Buenos Aires, Shanghai, Sydney en Amsterdam.

Op de foto zie je de eerste contouren verschijnen. In de artist impression zie je hoe het eindresultaat gaat worden. Het duurt nog tot de zomer van 2025 voor reizigers het kunstwerk kunnen bewonderen op het station.