17 april 2020

Winkels op perrons verhuizen

Winkels op perrons verhuizen

Het is zover: de voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe voetgangerspassage en de fietstunnel gaan van start. Om hier straks aan te kunnen werken, wordt er eerst een enorme bouwkuip op het perronplein geplaatst. Zo kan de aannemer met zo min mogelijk overlast voor reizigers aan de slag. Voor dit bouwterrein moet ruimte gemaakt worden, daarom zijn de winkels op de perrons vanaf 17 april gesloten. De panden worden gesloopt en de winkels krijgen een andere plek.

Ruimte voor het bouwterrein

Binnenkort start de aannemer met de sloop van de winkelpanden op de perrons. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de bouw van de voetgangerspassage en de fietstunnel. Het bouwterrein wordt afgeschermd door bouwwanden. Reizigers kunnen om deze wanden heen lopen naar de perrons. Deze situatie is tijdelijk, maar wel van langere duur. De planning is dat de passage en fietstunnel in 2022 gereed zijn. 

Verhuizing winkels

De Kiosk is inmiddels al verplaatst naar een tijdelijke voorziening naast de Albert Heijn to go. Binnenkort verhuizen de Broodzaak en Etos naar het stationsgebouw. Momenteel worden hiervoor de nodige voorbereidingen getroffen. De winkels die al in het stationsgebouw gevestigd waren, blijven tijdens de werkzaamheden gewoon open.

De onderstaande foto geeft een impressie van hoe het station er na de werkzaamheden uit komt te zien.

Impressie hoofdstation
Impressie hoofdstation